16.10 2020.године

Одлука о расписивању конкурса за пријем у стални радни однос више извршиоца :

.

.

.

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА ”ПОЛЕТАРАЦ”

ЖАГУБИЦА

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

    За учешће у јавној расправи о Нацрту Стратегије развоја предшколског васпитања и образовања општине Жагубица за период од 2020-2025 године.

    Општина Жагубица и Предшколска установа ”Полетарац” Жагубица позивају све заинтересоване грађане, као и стручну јавност да се упознају са текстом Нацрта Стратегије развоја предшколског васпитања и образовања и да дају своје коментаре, сугестије и предлоге.

     Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, јавна расправа ће бити одржана путем онлајн средстава јавне комуникације у периоду од

  1. 10. 2020. до 12. 10. 2020.

    Предлози, сугестије, иницијативе и коментари могу се доставити путем  мејла: poletaraczagubica@gmail.com  ВИБЕР група свих васпитних група, а текст  Нацрта Стратегије ће бити постављен на сајту Предшколске установе ”Полетарац”

www.poletaraczagubica.edu.rs  и на сајту општине Жагубица  www.zagubica.org.rs

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ КОРИСНИКЕ УСЛУГА П.У ПОЛЕТАРАЦ

17.08.2020.

Поштовани родитељи,

    Обавештавамо вас да да је за нови почетак рада Установе обавеза свих да се придржавамо прописаних мера, којима се морамо сви прилагодити, деца, родитељи и запослени.  Требате имати у виду да ће реакције деце  бити разнолике, од благог негодовања због одвајања до плакања и одбијања да се иде у вртић.  Зато је веома важно припремити децу за повратак у вртић и упознати их са свим оним што их чека.

      Заједно са децом  спремите гардеробу и ранац са резервном гардеробом, преобућу, флашицу са водом (коју ћете мењати сваког дана), а ево и неколико савета како би деци приближили нови режим и правила:

  1. Упознајте децу са процедуром уласка у вртић (дезинфекција, зашто се носе заштитне маске, рукавице, визири и зашто се мери температура)
  2. Нагласите да ће их васпитачица или медицинска сестра васпитач  преузимати на уласку у вртић  и да се ту растајете док не дођете по њих;
  3. Објасните деци да ће у васпитним групама бити и друге васпитачице и да оне воле сву децу и желе да упознају баш њих и да се играју са њима;

   Веома нам је важно да у овој ситуацији, која представља изазов за све и даље одржимо партнерски однос са вама. Узајамно поверење, поштовање, размена битних информација о детету и породици, отворена комуникација и одговорност веома су нам битни.

За све недоумице и питања будите слободни и контактирајте своје васпитаче или директорку.

 Ту смо сви заједно за нашу децу, а надамо се и скорој нормализацији и поласку све деце у вртић, наравно у складу са мерама Владе.

    Родитељи новоуписане деце уговор са Установом  ће потписивати  у контролисаним хигијенским условима, у првој недељи септембра. 

                                                                    Управа  ПУ ”Полетарац”

   

 УПИС ДЕЦЕ

ЗА РАДНУ 2020/2021 ГОДИНУ

  • – 15. 04. 2020.

     Грађани Жагубице oд ове године на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у предшколску установу.

     Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

     Од ове године услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве дете у предшколску установе.

       Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају. У овом тренутку је у току имплементација ове услуге у свим градовима и општинама у Србији.

       За детаљније информације можете се обратити Предшколској установи ”Полетарац” на број телефона: 012/7643-116 или на 

                                                         E.mail:  poletaraczagubica@gmail.com   

УПИС ЛИЧНО:

Упис је могућ у установи сваког радног дана од 8-15 часова и потребно је са собом понети:

–  Фотокопију извода  из матичне књиге рођених за дете, а можете дати и сагласност да установа прибави документ;

–  Потврду лекара о психофизичкoj спремности детета за боравак у колективу;

– Захтев за упис

–  Уколико постоје проблеми у развоју детета прилаже се одговарајућа медицинска документација.

–   Самохрани родитељ прилаже  решење суда о старатељству.

–  За децу без родитељског старања прилаже се решење Центра за социјални рад о смештају детета у одговарајућу установу или хранитељску породицу или уговор о хранитељству.


ЕЛЕКТРОНСКИ УПИС:

Могућа је пријава електронским путем. Обавља се попуњавањем онлајн обрасца на порталу е-УПРАВА, а прилагање извода из матичне књиге рођених и уверења о запослењу није потребно, јер се подаци прибављају аутоматски. Услуга је бесплатна. Смернице за електронску пријаву:

1. Посетите сајт www.euprava.gov.rs или кликом на овај ЛИНК

2. Кликните на „Пријава“ у горњем десном углу

3. Отворите налог или се улогујте на свој постојећи профил

4. Отворите опцију „еУслуге“

5. Кликните на икону „Породица“/“Деца“

6. Одаберите услугу „Пријава детета у предшколску установу“

7. Одаберите жељену предшколску установу у нашем случају ЛИНК

8. Попуните формулар личним подацима родитеља и детата, те подацима везаним за упис

9. Кликните на „Поднеси захтев“

10. Обавештење о успешном послатом захтеву

Након обавештења о успешно послатом захтеву, доћи лично у Предшколску установу ради склапања уговора.

 

 

У Предшколску установу може да се упише дете на захтев родитеља, односно другог законског заступника у следеће узрасне групе:

– деца узраста од 1 до 3 године ( целодневни боравак)

– деца узраста од 3-5,5 година ( целодневни боравак)

– деца узраста од 5,5-6,5 година (припремно предшколски програм) целодневни боравак и полудневни боравак.

 

Упис се врши на основу:

  • Члан 17.Закона о основама система образовања и васпитања (,,Службени гласник РС”, број 88/17, 27/2018 – други Закони и 10/2019);
  • Чл. 13-14.Закона о предшколском васпитању и образовању (,,Службени гласник РС”, бр. 18/10 и 101/17, 113/2017 – други Закон, 95/2018 – други Закон и 10/2019);
  • Правилник о ближим условима за утврђивање приоритета за упис деце у предшколску установу („Службени гласник РС”, број 44/11);
  • Правилника о уловима за упис, пријем и испис деце ПУ ”Полетарац”

број: 214/19 од 15. 05. 2019.

  • Статут Предшколске установе

Управа вртића

Контакт: 012/ 7643- 116

                E.mail: poletaraczagubica@gmail.com      

 

 

АКТУЕЛНО : Упис 2019/2020

КОНКУРС ЗА ПРИЈЕМ ДЕЦЕ У ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК И ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ ЗА РАДНУ 2019/2020  ГОДИНУ