Поштовани родитељи,

    Обавештавамо вас да да је за нови почетак рада Установе обавеза свих да се придржавамо прописаних мера, којима се морамо сви прилагодити, деца, родитељи и запослени.  Требате имати у виду да ће реакције деце  бити разнолике, од благог негодовања због одвајања до плакања и одбијања да се иде у вртић.  Зато је веома важно припремити децу за повратак у вртић и упознати их са свим оним што их чека.

      Заједно са децом  спремите гардеробу и ранац са резервном гардеробом, преобућу, флашицу са водом (коју ћете мењати сваког дана), а ево и неколико савета како би деци приближили нови режим и правила:

  1. Упознајте децу са процедуром уласка у вртић (дезинфекција, зашто се носе заштитне маске, рукавице, визири и зашто се мери температура)
  2. Нагласите да ће их васпитачица или медицинска сестра васпитач  преузимати на уласку у вртић  и да се ту растајете док не дођете по њих;
  3. Објасните деци да ће у васпитним групама бити и друге васпитачице и да оне воле сву децу и желе да упознају баш њих и да се играју са њима;

   Веома нам је важно да у овој ситуацији, која представља изазов за све и даље одржимо партнерски однос са вама. Узајамно поверење, поштовање, размена битних информација о детету и породици, отворена комуникација и одговорност веома су нам битни.

За све недоумице и питања будите слободни и контактирајте своје васпитаче или директорку.

 Ту смо сви заједно за нашу децу, а надамо се и скорој нормализацији и поласку све деце у вртић, наравно у складу са мерама Владе.

    Родитељи новоуписане деце уговор са Установом  ће потписивати  у контролисаним хигијенским условима, у првој недељи септембра. 

                                                                    Управа  ПУ ”Полетарац”